Nabeschouwing Orca competitie slotwedstrijden en NSK

By 1 juli 2024Evenementen

Waarde leden,

Afgelopen weekend was voor vele de laatste wedstrijd van dit seizoen. Deze een na laatste wedstrijd had eindelijk mooi weer. Zo heeft het niet geregend en heeft de zon zelfs geschenen. Veel van de roeiers hebben daarom toch maar de schaduw opgezocht om niet als een kreeftje terug te komen. Ik heb dat advies helaas niet opgevolgd … Het was in ieder geval weer een druk weekend.

Op zaterdag begonnen we met aardig wat C4 roeiers. Zo roeide de TopC4en en hebben de Damesch topC4 de A-finale weten te halen! Ook roeide de Stuurboordbokaal roeiers voor de laatste keer. Op zaterdag roeide alleen Pikante Palen en Bootox en hebben zij voor de laatste keer mogen strijden voor hun plek in Poule 1. Naast onze eerstejaars was het ook tijd voor de lenteroeiers om hun eerste wedstrijd te varen! Dames 1 met hun coach dhr. Vlonk heeft het tot de finales geschopt en zijn  tweede geworden in de B-finale. De Club Damesch en Heeren Club8 hadden ook hun laatste 2k wedstrijd. Ook zij hebben beide A-finale gevaren!

Het was een hemel aan C4en op zondag, zo hadden we het niet alleen 7 stuurboordploegen, ook nog het NSK dat tussendoor kwam. Alle ploegen hadden een voorwedstrijd en finale van 1k op de Bosbaan. Twee mochten door naar de A-finale! Trekschuit werd daar 3de en Bootje Hagelslag werd 2de! Wat een goede afsluiting van het seizoen. De dubbel2 was de laatste die van Argo op de Orca slot startte. Zij werden dik eerste in de B-finale. Zondag was ook het Nederlands Studenten Kampioenschap, of te wel het NSK. Hier mochten onze TopC4 boten aan mee doen. Uiteindelijk werden onze damesch 4de van Nederland en onze heeren 5de! Lekker gewerkt dit weekend.

De Orca slot is niet de laatste wedstrijd van het seizoen. Wel is het een afsluiter van een aantal bokalen. Zo is de Stuurboordbokaal, het Klassement, de Kruithuisbokaal en de Ask en Embla bokaal ten einde. Dit weekend zullen de overige bokalen afgesloten worden op de Gyas Meerkamp. Ik zie jullie graag dit weekend in Groningen voor het laatste weekend!