Jullie hebben er eventjes op moeten wachten, maar hier is dan het langverwachte wedstrijdverslag van een ontzettend mooi WinterWedstrijden-weekend.

Op zaterdagochtend vroeg in de morgen kwamen Joep en ik aan op het botenterrein bij Lijm en Cultuur. De eerstejaars dames en de eerstejaars lichte dames waren de gelukkigen om het vroegste op te staan en mochten in het eerste blok starten. De mist gooide in het begin nog een beetje roet in het eten, waardoor het eerste blok ietwat vertraagd was. Gelukkig was er een mooie WinterWedstrijden Whatsapp-service die ons op de hoogte hield van alle wijzigingen en wist iedereen op tijd aan de start te verschijnen.
Waar de eerstejaars dames nog een beetje teleurgesteld waren over het resultaat, waren de lichte dames ontzettend verrast. Ze hadden een erg strakke race gevaren, die goed genoeg was om het blik mee naar Wageningen te nemen. Gefeliciteerd Eva, Tineke, Sterre, Lotte en Roos (en trouwste supporter Marije)!

Het tweede blok was voor de eerstejaars lichte heren. Na een aantal jaren geen lichte 8 op het water te hebben gelegd, is er dit jaar weer een goedgevulde lichte 8 gevormd. Ze eindigden op de 12e plek, maar het verschil met een groot aantal ploegen boven ze was klein. Een paar seconden sneller en ze zitten bij de bovenste helft, wat veel perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Blok drie op zaterdag stond in het teken van onze zware mannen. Maar liefst drie 4+en roeiden mee in het Gevorderden 4+ veld. MGL mochten nog even hun vetjes behouden, maar konden niet op tegen al het andere zware geweld. De andere twee boten (MGZ en OJZL) eindigden met een minimaal verschil over 5 km. Daarna mochten ook eindelijk de eerstejaars zware mannen starten. Helaas lukte het de mannen nog niet om samen een goede race te roeien. Maar er is ruimte om grote stappen te maken en ik verwacht dat de rest van het klassement met een stijgende lijn zal verlopen.

Zondag deden EJZ en EJD tevens mee in het Beginnelingen 8+ veld om extra wedstrijdervaring op te doen. Beide ploegen hebben lekkerder geroeid dan op de zaterdag en zo toch een tevredener gevoel over gehouden aan de WinterWedstrijden.

Op zondag was het ook eindelijk tijd voor alle dames uit de middengroepen. Middengroep lichte dames, Floor en Arlette, voeren een race die fantastisch was om te zien vanaf de kant. Ze lagen binnen de kortste keren naast Nereus en de rest van de race bleef het een spannende strijd tussen deze twee boten. Uiteindelijk was het Argo die het puntje voor Nereus kon leggen en hadden Floor en Arlette ze zelfs een snellere tijd dan een erg sterke boot van Triton. Het tweede blik van het weekend was binnen!

Als laatste was het de beurt aan Maaike, Sanne, Jetty en Irene van middengroep dames. Dat ze konden beuken in een 4+ hadden ze tijdens de Tromp en de Novembervieren al laten zien en met Mylène aan het stuur wisten ze wederom een blik te trekken: het derde blik voor Argo dat weekend!

Met een ietwat schorre stem en een hele hoop kilometers in de benen kijk ik tevreden terug op een super mooi eerste échte wedstrijdweekend.

Graag nodig ik jullie allemaal uit om de roeiers aan te komen moedigen aan de Amstel tijdens een van de mooiste wedstrijden van het jaar: de Heineken Roeivierkamp op 11 en 12 maart.

Tot dan!

Liefs,

De Wedstrijdcommissaris