Wedstrijdverslag Rottebokaal

Op 12 en 13 mei vond de Rottebokaal plaats op de WAB. Tijdens deze wedstrijd hebben alle eerstejaars ploegen, de clubploegen en sprintploegen gestart. Op zaterdag was het een prachtige dag qua weer en resultaten! Vele ploegen mochten de A finale starten. Zelfs de ploegen Paramariboot en Vaarwel die sinds de vorige wedstrijd een poule waren gestegen stonden in de A finale, dat getuigt van snelle vooruitgang! Dames TopC4 boot 2 werd eerste in de B finale van het klassement en Dames TopC4 boot 1 werd vierde in de A finale van het klassement. De meiden van de TopC4 gaan erg lekker en roeien naar verwachting. Aan het eind van de middag werden door de sprintploegen ook goede tijden neergezet. Dat Maaike van Slagmaat in het D1x sprintveld een taart binnen haalde was een prachtige afsluiting van dag!
Op zondag zat het weer minder mee en waaide er een flinke wind over de WAB. Toch waren de prestaties goed en waren er voor de eerstejaars veel B finales en twee A finales. Ook Mara&Sjoerdje roeiden hard en kwamen in de A finale terecht. De spannendste wedstrijd was de race van de Heren TopC4en. Boot 1 stond na de time trial van 1000 meter op plek 1. In de finale begonnen ze met een beetje rommelige start maar al snel lagen ze weer naast de andere boten en binnen 500 meter lagen ze 5 seconden voor op de rest. Midden in de race hadden ze een verschil van drie bootlengtes gecreëerd tussen zichzelf en de rest van het veld. Als trotse competitie commissaris fietste ik ver voor alle coaches van andere verenigingen uit tijdens het aanmoedigen. De mannen bleven sterk roeien, hebben de voorsprong niet meer weggegeven en de taart binnen gehaald!