Zoals iedere Argonaut weet gaat de Argosage, het epos Argonautica, over de tocht van Griekse helden die onder leiding van Jason met het schip de Argo op zoek gaan naar het Gulden Vlies. De schrijver van dit zeer waardevolle werk is niemand minder dan de heer Apollonios van Rhodos. In het kielzog van Jason proberen wij als bewoners van dit huis gezamenlijk deze sage in leven te houden. Dat doen we door actief te zijn in commissies, gezelschappen, besturen, maar toch vooral door telkens weer nieuwe bewoners voor te bereiden op de strijd die op het roeiwater geleverd zal moeten worden. Onder het genot van een goede maaltijd wordt dat wat speelt in de roeiwereld nog wat verder uitgekauwd. Omdat wij ook weten dat herstel en ontspanning de basis is van een goede prestaties wordt er regelmatig een spelletje gespeeld, een goede wandeling gemaakt over het strand van Terschelling of een andere vakantiebestemming. Dat je als je eenmaal een echte Apolloniër bent niet snel vergeten wordt blijkt ook uit het aantal mensen op de foto’s aan de muren in ons huis. Er is slechts plaats voor acht bewoners, maar met een ruime woonkamer en een goede voorraad mokken, borden en bestek staat de deur altijd open voor meer.

Om bij de bron te komen moet men tegen de stroom in zwemmen. Wie het snelst tegen de stroom in spuit, bereikt als eerste de baarmoeder. Een baarmoeder, daar is een echte Iolkaan niet vies van. Deze vertrouwde, vochtige en warme omgeving heeft menig jongetje laten ontpoppen tot een ware krijger. Gevoed door de moederkoek van de Hema, in combinatie met een meermaals dagelijkse, darm stimulerende bak, is den Iolkaan vaak boven de plateau-pot te vinden om zijn rots in de branding het laatste duwtje met de stroom mee te geven. Iolkos zegt: ‘Wie tegen de wind in plast, moet z’n mond dicht houden”.

Zoals iedereen weet is Europa het meest centrale continent op de wereld, ligt Nederland in het midden van Europa, Wageningen in het midden van Nederland en de Hoogstraat in het midden van Wageningen. Het kan haast geen toeval zijn dat Iolkos, midden in de Hoogstraat, dus eigenlijk het meest centrale punt ter wereld is. Iolkos daar gebeurt het! Iolkos zegt: “Vroeger was alles beter, vroeger roeiden we harder, nu zijn het allemaal mietjes!”.

Waar geroeid wordt, gaat wel eens iets mol. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Waar geleefd wordt moet wel eens iets ontweken worden: een woordenstroom, een tik-in-de-zak een valkparkiet of een dichtslaande deur.

Wilt u weten hoe Iolkos er van binnen uitziet, of heeft u altijd al een keer een echte halfgod willen ontmoeten? Kom een keer langs met een Hema-taart, dan zorgen wij dat er een goed bak koffie klaarstaat.

Een huis met uitzicht op de Rijn, een huis met dezelfde postcode als Argo, een huis met vele generaties Argonauten. Konings! Ons huis is een huis dat veel gezelligheid kent en waar altijd veel gelachen wordt. Van darten tot hartenjagen, van verse koffie tot broodjes. Maar natuurlijk is roeien ook vaak het onderwerp van het gesprek. Vooral veel pompen en Ard. Loop gerust is binnen voor een bakje koffie, maar vergeet niet een hoedje op te zetten van onze hoedjesmuur.

Amai Zo Net, was ik bij het huis bij Afslag Zuid Noord,  om de Altijd Zalige Nachos te proeven. Ik kwam daar Aanzetten Zonder Nieuws, bij de Argodames Zonder Neuspiercing (met Afwezige Zaadcellen Natuurlijk) die Altijd Zeer Netjes op een rijtje zitten, Jessica, Simone, Jip, Arlette en Sylvia, maar, gelukkig Argodames Zwijgen Nooit.  Al snel zaten we aan de Aardappels Zonder Nootmuskaat, die zijn Altijd Zeer Nuttig voor de Altijd Zware Nachten voor deze Argonauten Zonder Neukstaven, die Altijd Zeer Nagekeken worden.

Om de nachten wat aangenamer te maken moest huisjongst, Sylvia, een huisdier regelen, daar op Binnenveld waar Aapjes Zeer Normaal zijn, werd toch geopperd door huisoudste, Jessica, nee ik wil Allemaal Zee-egels, Nu! Dus Sylvia ging naar Argo, want Argo Zit Nabij, om raad te vragen, helaas waren er Alleen Zaadcelbevattende Neanderthalers. Dus, als conclusie van dit verhaal, Argodames Zijn Nodig (‘vo voor het Argofokprogramma).”

En iedereen is altijd welkom om een kopje thee te drinken en te stemmen op de beste acroniem (eigen inbreng welkom).

P.S. Afwasborstels Zijn Niet nodig