Apollonios

Zoals iedere Argonaut weet gaat de Argosage, het epos Argonautica, over de tocht van Griekse helden die onder leiding van Jason met het schip de Argo op zoek gaan naar het Gulden Vlies. De schrijver van dit zeer waardevolle werk is niemand minder dan de heer Apollonios van Rhodos. In het kielzog van Jason proberen wij als bewoners van dit huis gezamenlijk deze sage in leven te houden. Dat doen we door actief te zijn in commissies, gezelschappen, besturen, maar toch vooral door telkens weer nieuwe bewoners voor te bereiden op de strijd die op het roeiwater geleverd zal moeten worden. Onder het genot van een goede maaltijd wordt dat wat speelt in de roeiwereld nog wat verder uitgekauwd. Omdat wij ook weten dat herstel en ontspanning de basis is van een goede prestaties wordt er regelmatig een spelletje gespeeld, een goede wandeling gemaakt over het strand van Terschelling of een andere vakantiebestemming. Dat je als je eenmaal een echte Apolloniër bent niet snel vergeten wordt blijkt ook uit het aantal mensen op de foto’s aan de muren in ons huis. Er is slechts plaats voor acht bewoners, maar met een ruime woonkamer en een goede voorraad mokken, borden en bestek staat de deur altijd open voor meer.

Iolkos

Om bij de bron te komen moet men tegen de stroom in zwemmen. Wie het snelst tegen de stroom in spuit, bereikt als eerste de baarmoeder. Een baarmoeder, daar is een echte Iolkaan niet vies van. Deze vertrouwde, vochtige en warme omgeving heeft menig jongetje laten ontpoppen tot een ware krijger. Gevoed door de moederkoek van de Hema, in combinatie met een meermaals dagelijkse, darm stimulerende bak, is den Iolkaan vaak boven de plateau-pot te vinden om zijn rots in de branding het laatste duwtje met de stroom mee te geven. Iolkos zegt: ‘Wie tegen de wind in plast, moet z’n mond dicht houden”.

Zoals iedereen weet is Europa het mest centrale continent op de wereld, ligt Nederland in het midden van Europa, Wageningen in het midden van Nederland en de Hoogstraat in het midden van Wageningen. Het kan haast geen toeval zijn dat Iolkos, midden in de Hoogstraat, dus eigenlijk het meest centrale punt ter wereld is. Iolkos daar gebeurt het! Iolkos zegt: “Vroeger was alles beter, vroeger roeiden we harder, nu zijn het allemaal mietjes!”.

Waar geroeid wordt, gaat wel eens iets mol. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Waar geleefd wordt moet wel eens iets ontweken worden: een woordenstroom, een tik-in-de-zak een valkparkiet of een dichtslaande deur.

Wilt u weten hoe Iolkos er van binnen uitziet, of heeft u altijd al een keer een echte halfgod willen ontmoeten? Kom een keer langs met een Hema-taart, dan zorgen wij dat er een goed bak koffie klaarstaat.

Grebbedijk

Een huis met uitzicht op de Rijn, een huis met dezelfde postcode als Argo, een huis met vele generaties Argonauten. Konings! Ons huis is een huis dat veel gezelligheid kent en waar altijd veel gelachen wordt. Van darten tot hartenjagen, van verse koffie tot broodjes. Maar natuurlijk is roeien ook vaak het onderwerp van het gesprek. Vooral veel pompen en Ard. Loop gerust is binnen voor een bakje koffie, maar vergeet niet een hoedje op te zetten van onze hoedjesmuur.

Trinakia

Trinakia, het dichtstbijzijnde Argohuis vanaf Argo zelf. Dat is iets om trots op te zijn! Dit is misschien wel de reden dat er zoveel bestuursleden, wedstrijd- roeiers en stuurtjes vandaag komen. Trinakia laat mensen bloeien.

Tegenwoordig wonen Jolien, Kim, Marijke en Sminthie aan het eind van de Thorbeckestraat. Voor kleine meisjes eten wij vrij veel en drinken wij vrij veel thee. Mocht u dit een keer willen meemaken, bent u van harte uitgenodigd ons een keer een bezoek te brengen.

AZN

Amai Zo Net, was ik bij het huis bij Afslag Zuid Noord,  om de Altijd Zalige Nachos te proeven. Ik kwam daar Aanzetten Zonder Nieuws, bij de Argodames Zonder Neuspiercing (met Afwezige Zaadcellen Natuurlijk) die Altijd Zeer Netjes op een rijtje zitten, Jessica, Simone, Jip, Arlette en Sylvia, maar, gelukkig Argodames Zwijgen Nooit.  Al snel zaten we aan de Aardappels Zonder Nootmuskaat, die zijn Altijd Zeer Nuttig voor de Altijd Zware Nachten voor deze Argonauten Zonder Neukstaven, die Altijd Zeer Nagekeken worden.

Om de nachten wat aangenamer te maken moest huisjongst, Sylvia, een huisdier regelen, daar op Binnenveld waar Aapjes Zeer Normaal zijn, werd toch geopperd door huisoudste, Jessica, nee ik wil Allemaal Zee-egels, Nu! Dus Sylvia ging naar Argo, want Argo Zit Nabij, om raad te vragen, helaas waren er Alleen Zaadcelbevattende Neanderthalers. Dus, als conclusie van dit verhaal, Argodames Zijn Nodig (‘vo voor het Argofokprogramma).”

En iedereen is altijd welkom om een kopje thee te drinken en te stemmen op de beste acroniem (eigen inbreng welkom).

P.S. Afwasborstels Zijn Niet nodig

De Kogel

Lang geleden had de Baron von Munchhausen een prachtig chalet aan het begin van de Rijn in Zwitserland. Hij genoot van de wonderschone omgeving en was bovenal vaak op het water te vinden met zijn prachtige speedboot. Het leven was hem gunstig gezind, tot op die éne stormachtige dag. De bliksem sloeg in op zijn speedboot en door de harde knal raakte de Baron bewusteloos. Dagen en dagen voer de speedboot stroomafwaarts, helemaal tot aan Wageningen. Aldaar waren de heren van Woonvereniging “De Kogel” juist de roeiboot ingestapt om te trainen. Zij merkten de stuurloos geraakte boot op waarop de Baron zich bevond, inmiddels net bij zinnen gekomen, maar nog steeds verward. De heren van de Kogel sleepten de speedboot mee naar Argo en boden de Baron een herstelbiertje aan. Daar vertelde hij wat hem was overkomen. De Kogelaers leefden met hem mee en snapten dat hij graag weer richting Zwitserland wilde vertrekken, maar zijn speedboot was te veel gehavend om nog terug te varen. Gelukkig waren ze niet voor één gat te vangen en met een beetje creativiteit bouwden ze een groot kanon. De kanonsKogel was een skiff, waarin de Baron plaatsnam samen met een grote magneet. Op het juiste moment werd het kanon afgevuurd en de Baron schoot de lucht in. Door het gestroomlijnde ontwerp van de skiff kon hij op een gigantische hoogte komen, waar de Baron zich met behulp van de magneet vastklikte aan het vliegtuig richting Zwitserland. De missie was geslaagd en in volle euforie verplaatsten de Kogelaers zich weer richting de bar. Geruchten gaan dat de Baron vanaf toen geobsedeerd is geraakt met roeien. Sommigen menen zelfs dat hij onder een pseudoniem meedeed aan de Olympische Spelen.

H6

Winnen is niets vreemds voor de Maeten van de Maetschap H6. Om dit zo te houden zijn wij regelmatig op de Wageningsche Studenten Roeivereniging Argo te vinden om onze welgetrainde lichamen te onderhouden. Daarom krijgen we natuurlijk vaak opmerkingen van mede-Argonauten. Opmerkingen zoals: ‘Jongens hebben jullie nu alweer 6 uur op de ergometer zitten beuken?’ Of: ‘Hebben jullie nu al 6 keer dit jaar de Varsity gewonnen?’ U leest het goed, de Maeten hebben het voorrecht om elk jaar de Overnaedsche twee te roeien in de Tante Dien VI. Dit nummer staat bekend als het zwaarste nummer van de Varsity en enkel de meest bevoorrechte en getalenteerde roeiers hebben het geluk om dit nummer te mogen roeien. Mede door dit feit wil het zo zijn dat H6 alleen al 6x zoveel blikken heeft behaald als Argo in de afgelopen jaren. De Maeten zullen altijd blij en verheugd zijn wanneer er mede-Argonauten op bezoek komen, zodat deze de fijne kneepjes van het roeien kunnen worden bijgebracht. De bezoektijden zijn rond half 11 ‘s ochtends en half 4 ‘s middags.

v.T.D., d.Z.l., g.d.H.