Op zondag 9 april was de dag waar menig roeier al tijden naar uitkeek: de 134e Varsity!

De Overnaadse Dames mochten als eerste het wankelende vlot betreden. Ze wisten zich super netjes te plaatsen voor de finale en kwamen net te kort om er met de winst vandoor te gaan. Alsnog een nette tweede plaats voor de Dames Overnaadse Vier!

Dit jaar niet één, maar twee hoofdnummers. Naast de mannen, mochten ook de beste vrouwen van de verenigingen laten zien wie er de snelste was. Waar bij de Oude Vier intussen ook een aantal knorrenverenigingen mee durven te doen, was de Dames Vier een KNSRB feestje. Beide ploegen hadden goed hun best gedaan, maar haalden de kroegjool helaas alweer niet naar Wageningen.

Weinig ploegen wisten de finales te halen. Maar er was een ploeg die wederom het blik wist te bemachtigen: de eerstejaars lichte dames. Het was een spannende eindsprint, maar de lichte dames van Argo deden wat er twee jaar geleden ook was gedaan, overwinnen op de Varsity! Luid aanmoedigend zagen zo’n 200 Argonauten hoe de lichte dames er met het zilveren blik vandoor gingen. Het was prachtig!

Ik kan hier in geuren en kleuren omschrijven wat voor prachtige dag het was, die zondag 9 april, maar één foto zegt meer dan duizend woorden, dus klik hier voor een mooie fotoreeks gemaakt op de Varsity.

Afgelopen paasweekend hebben de wedstrijdroeiers goed getraind op de 2K baan van Hazewinkel en zijn helemaal klaar voor de Hollandia komend weekend. Ik zie jullie zaterdag en zondag graag op de Bosbaan!