Via een omweg langs Maastricht kwam de bowa op vrijdagmiddag aan in Seneffe (België). Marten, Harm, Gijs en Julian (OJZL) hadden die middag de eer om het Belgische water als eerste te trotseren. Irene, Sanne, Maaike en Jetty (MGD) kwamen op vrijdagavond aan om zo de volgende dag uitgerust te kunnen trainen. Op zaterdag voegden Arlette, Floor, Aster en Saskia (van Saurus) (MGLD) zich bij de rest en is er door alle ploegen hard getraind. Dit ging onder het genot van regen. Gelukkig werkte de verwarming goed in de huisjes, dit kwam echter de geur van de kamers niet ten goede.

Op zondag was het voor OJZL en MGD tijd om een tochtje door teletubbieland te roeien, terwijl MGLD in hun skiffjes op weg waren naar de start. Bij de start bleek de wind toch iets te hard, waarna de wedstrijd een kilometer verlegd werd. In plaats van 6km werd de wedstrijd nog maar 5km. Arlette trok aan het langste eind en kort hierna volgden Floor, Saskia en Aster. ’s Middags mochten alle ploegen weer inschepen en was het wachten op het startfluitje. OJZL trapte af in de 4-, liet Okeanos achter zich en won daardoor in hun veld. Daarna was het de beurt aan MGD (4-) en MGLD (4x). In België kent men het verschil tussen boordroeien en scullen niet en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen licht en zwaar. Dus startten MGD en MGLD in hetzelfde veld. Ondanks een ontmoeting met de kant wist MGD de lichte damesch achter zich te houden en wonnen de wedstrijd.

Nadat de bekers waren uitgereikt, vertrokken alle roeiers weer naar Nederland, waarbij een bezoekje aan de gele M niet mocht ontbreken. Wij kijken terug op een geslaagd regenachtige en winderig weekend.

Groetjes,

Jetty, Sanne, Irene en Maaike