Afgelopen weekend was de W.S.R. Argo met de gehele wedstrijdsectie aanwezig op de oude vertrouwde Bosbaan. Voor de Eerstejaarsklassementen was dit alweer de vijfde wedstrijd die mee telt, voor het Developmentklassement was de Hollandia de aftrap van het klassement. Op vrijdagavond mocht Jorrit Lind alvast een time-trial varen voor het NK E1x. Hier plaatste hij zich met een 19e tijd voor de kwart-finale op zaterdag. Het NK was na deze race helaas over, maar hij had twee keer kunnen oefenen voor het B1x veld op zondag.

Op zaterdagochtend wisten bijna alle ploegen zich te plaatsen voor een finale. Een grote verrassing kwam van de eerstejaars lichte acht. Waar ze tot nu toe voornamelijk rond te 12e plek bleven hangen, wisten ze zaterdag de A-finale te halen en hier op een 4e plek te eindigen! Een ontzettend knappe prestatie en fijne zelfvertrouwensboost voor de lichte mannen. Ook de eerste race van de middengroep dames in het DDev4- veld ging erg goed. Helaas hadden ze met de voorwedstrijd wat pech, waardoor de niet het aantal hebben kunnen krijgen dat ze verdienden. Maar met een tweede snelste staat ze een mooi seizoen te wachten! De zaterdag werd afgesloten met een hoop nieuwe race-ervaring erbij, maar helaas schoten alle ploegen nét te kort voor het blik. Tijd voor de zondag!

De voorwedstrijden op zondag begonnen erg goed. Maar liefst vijf ploegen werden 1e in hun voorwedstrijd. Tel hier nog één tweede plaats bij op, en je komt uit op zes A-finales! Middengroep zwaar werd met een pijnlijke 0,2 seconde 3e, waardoor ze zich nét niet plaatsten voor een finale, maar ze hadden wel laten zien dat ze goed mee kunnen komen met de andere gevorderde vier zonders. Ouderejaars zwaar/licht wonnen met gemak hun voorwedstrijd, net als de middengroep dames, middengroep lichte dames en Jorrit. Eerstejaars dames wisten iedereen om zich heen te verbazen door het winnen van de voorwedstrijd. De finale wonnen ze niet, maar ze hadden nog goede overlap met de nummer 4 en 5, wat ze veel hoop en vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden! Sinds de Varsity roeit eerstejaars zwaar in twee viertjes. De Aeson bleef eerst nog een beetje achter, maar heeft het het Gulden Vlies erg zwaar gemaakt op zondag. Toch was het het Gulden Vlies dat zich plaatste voor de A-finale en behaalde hier de 3e plek. Ik verwacht dat het niet lang zal duren voor zij beginner af zullen worden! Dan hebben we nog Jorrit die ditmaal lekker in het beginners veld mocht starten. Hier was hij veel te sterk voor de rest van de mannen in zijn voorwedstrijd. In de finale was het spannend tot de laatste haal. Helaas trok Jorrit deze keer aan het kortste eind (0,2 sec!!), maar de volgende race is van hem! En tot slot: lichte dames zouden de lichte dames niet zijn als ze niet voor een blikje zouden zorgen tijdens een wedstrijdweekend. Floor en Arlette kwamen op zaterdag net te kort voor de 10 punten, maar wisten op zondag heel netjes het lichte dames gevorderde dubbel twee veld te winnen!

Ondanks dat er maar één blik is behaald, schrijf ik dit wedstrijdverslag als zeer trotse wedstrijdcommissaris. Afgelopen weekend heeft voor veel vertrouwen gezorgd bij alle roeiers en ik denk dat iedereen met nóg meer plezier de boot instapt en keihard gaat trainen om die blikken binnen te halen!

Ik zie jullie graag allemaal bij de Willem-Alexander baan op 6 en 7 mei voor de Damen Raceroei Regatta!

Liefs,

Natalie