Dit jaar waren de weergoden in een goede bui en trakteerden ons op een zonovergoten 45e Heineken Roeivierkamp. De zaterdag stond voor alle ploegen in het teken van de 2500m met aansluitend de 250m. Op zondag was het voor alle wedstrijdploegen in de ochtend tijd voor de 5000m en in de middag mochten ze hun laatste restjes energie eruit knallen op de 750m.

Om 7 uur in de ochtend stonden we bij de botenwagen, waar de clubdames zich klaar maakten voor de eerste race van de dag en tevens hun eerste wedstrijd voor de Kruithuisbokaal. Op de 2500m wisten ze een knappe 17e plek te behalen en wanneer ze na de 250m binnen de top 15 eindigden, mochten ze op zondag ook de 5000m roeien.  De 250m bleek echter iets lastiger, waardoor ze helaas niet binnen de top 15 eindigden. Ook de clubheren, die het blok erna aan de beurt waren, hebben een aantal ploegen achter zich weten te houden. Beide ploegen hebben laten zien dat ze goed op weg zijn en ik wens ze heel veel succes met de rest van de Kruithuisbokaal!

In blok 4 mocht al het wedstrijdroeiend vrouwelijk schoon van de W.S.R. aan de bak.
De eerstejaars lichte dames hadden de 2e tijd op de 2500m, maar lieten op de 250m wat steekjes liggen en werden 7e. Dit resulteerde in een 5e plek op het einde van de eerste dag van de roeivierkamp. Op de zondag wisten de dames het fantastisch op te pakken met een 1e plek op de 5000m, iets wat ze al eerder hadden laten zien op de WinterWedstrijden. Een 3e plek op de 750m zorgde voor een 2e plaats overall. Helaas net niet genoeg voor een blik, maar de dames staan nog steeds gedeelde eerste in het eerstejaarsklassement!
Middengroep lichte dames stapten samen met een dame van Saurus in een geleende 4* van Jason. Alle vier de afstanden eindigden ze op een 5e en 4e plek en dit resulteerde uiteindelijk in een nette 4e plaats in de 2e divisie op het einde van het weekend. Naast deze viertjes, was Argo ook present in twee dames 8+ velden. De eerstejaars dames roeiden op zaterdag een 13e en 12e plek waar ze nog niet erg tevreden mee waren. Ook de 5000m werden ze 13e en door een ongelukkig foutje waren ze uitgesloten voor de 750m. Ik verwacht dat de meiden zich komend weekend helemaal herpakken op de Head, ik weet dat ze meer kunnen!
Ook de middengroep dames stapten in een 8+ gecombineerd met vier meiden van Triton. Ondanks het weinige samen trainen, liep de boot erg soepel en wisten ze op alle vier de afstanden bij de bovenste helft te eindigen. Overall behaalden ze een mooie 5e plek in de 2e divisie.

Na al deze dames was het eindelijk tijd voor de mannen om hun opgekropte energie vrij te laten. De lichte heren begonnen met een 13e plek op de 2500m, maar wisten zichzelf steeds een  beetje omhoog te werken. Op het einde van het weekend werden ze 9e op de 750m, wat resulteerde in een uiteindelijke 10e plaats. Dit is alweer twee plekken hoger dan de WinterWedstrijden. Het zou mooi zijn als ze komend weekend weer twee plekjes stijgen, zodat ze een punt voor het klassement kunnen bemachtigen! Eerstejaars zwaar heeft, ondanks de goede trainingen, nog een beetje moeite om op wedstrijden te presteren en eindigden op een 16e plek. Echter is er komend weekend weer een nieuwe kans en ik verwacht dat ze alles zullen geven om een aantal plekjes omhoog te schuiven.

De Heineken is nog maar net over, maar het volgende wedstrijdweekend staat alweer voor de boeg. Alle clubboten en eerstejaars wedstrijdploegen zullen wederom op de Amstel te vinden zijn voor de Head of the River. Een mooie 8km lange race van Amsterdam naar Oudekerk aan de Amstel.

Ouderejaars zwaar/licht, middengroep dames en middengroep lichte dames reizen af naar onze onderburen om daar een 6km lange race te varen in Seneffe.

Ik wens iedereen heel erg veel succes en volgende week zal er, uiteraard, weer een nieuw wedstrijdverslag verschijnen!