De Head afgelopen weekend was vooral afzien. Op zaterdag was het afzien in de stromende regen voor de coaches, supporters en het bestuur. Op zondag was het afzien voor de roeiers door de enorm krachtige windstoten. Naast alle eerstejaarsploegen, mochten ook de clubdames in de 8+, clubdames in de 4* en de clubheren de 8km lange race op de Amstel starten.

De eerstejaars lichte dames hebben een strakke race neergezet en eindigden op de 4e plaats met maar 2,5 seconde verschil met de nummer 1. Ook de clubheren mochten starten op zaterdag en werden 21e van de 30 ploegen. Later in de middag was het tijd voor de eerstejaars dames om de titanenstrijd over 8km aan te gaan. Ze eindigden op een 10e plek, nipt achter Gyas.

De races op de zaterdag zaten er alweer op. En net als op de Heineken roeivierkamp, was onze trouwste supporter Olaf Heckert weer bij iedere race aanwezig om alle Argo ploegen aan te moedigen. Ook op zondag fietste hij door weer en wind met ons mee en hield hij Steven gezelschap. Steven ten Hoff, onze eigen ‘Argo-huisfotograaf’, was ook het gehele weekend aanwezig en heeft wederom prachtige plaatjes geschoten. Deze zijn te vinden via de onderstaande link: https://www.flickr.com/photos/136184247@N04/sets/72157679898533730/with/32722432853/

Tijd voor de zondag. In de ochtend mochten alle clubdames en eerstejaars licht roeien. In de middag eerstejaars zwaar. De regen had plaats gemaakt voor windkrachten die mij langs de kant van mijn fiets afbliezen. Ontzettend veel respect, en een beetje medelijden, voor alle roeiers! De clubdames 8+ kijkt tevreden terug naar hun behaalde 11e plek van de 23 ploegen. De club 4* had het met hun lichte lichaampjes iets zwaarder om tegen de wind in te trappen, maar hebben het allemaal overleefd en vonden het, achteraf, een leuke eerste race van hun seizoen. Eerstejaars licht begon sterk, maar zakte op het einde een beetje in, waarmee ze een 12e plek behaalden. In de middag was het tijd voor eerstejaars zwaar. Helaas verloren ze wat seconden in de hoerenbocht, maar ze lieten stukken beter roeien zien dan op de Heineken roeivierkamp.

Naast de Head op de Amstel is er ook een groep naar Seneffe in België afgereisd. Een wedstrijdverslag geschreven door de middengroep dames volgt spoedig, dus hou deze website in de gaten!

Komend weekend gaan we  met het bestuur op safari bij de Beekse Bergen en onze eerstejaars competitieroeiers aanmoedigen op hun eerste NOOC wedstrijd bij Vidar. We nodigen iedereen uit om in het mooie Brabant te komen kijken en een biertje te komen drinken in het zonnetje: De lente is begonnen!

Liefs,

De Wedstrijdcommissaris