December is aangebroken, nog drie weken en dan staat kerst alweer voor de deur.
Tot die tijd zal het bestuur zich bezighouden met het uitvoeren van haar pas gepresenteerde beleid. De eerstejaars competitieroeiers bereiden zich met hun coaches voor op de laatste sparladderavond van dit jaar, die aanstaande donderdag (3 december) plaats zal vinden. De afstand is weer iets verhoogd, 750 meter zal er dit keer ‘verroeid’ worden. Voor sommige wedstrijdroeiers is de laatste wedstrijd van het jaar al gestreden. Helaas was dit de Lingebokaal en niet de spectaculaire Hel van het Noorden, die wegens té helse weersomstandigheden is afgelast. Voor sommigen ligt er nog één wedstrijd in het verschiet: de beruchte NKIR (Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien). Oftewel: twee kilometer ergometeren in de grote Sporthallen Zuid in Amsterdam. Vanuit Argo zullen een aantal individuen en ploegen de strijd op de ergometer aangaan met heel roeiend Nederland. Vóór de vakantie zal het bekend worden wie ingeselecteerd zijn voor de eerstejaars wedstrijd ploegen. Voor veel roeiers zijn het dus nog spannende laatste weken!
Ook voor de coaches zijn het de laatste loodjes tot de kerst. Zowel het competitiecoachkader als enkele wedstrijdcoaches komen om de paar weken bij elkaar voor de coachcursus. Hier discussiëren zij over de roeitechniek, didactiek en analyseren ze roeigerelateerde filmpjes. Genoeg stof om in de vakantie over na te denken dus!

De NasCie lustrumweek (week van 30-11) zal haar bijdrage leveren aan de prestaties van de roeiers en coaches op de aankomende evenementen. Maandag de 30e kan er veel taart worden gegeten en dinsdag zal er uiteraard weer een heerlijk maal op tafel staan, om ook de toerroeiers de kans te geven deze caloriebommen eraf te dansen is er donderdag een knalfuif georganiseerd, komt allen!

Conclusie van dit hele verhaal: kom naar de W.S.R. om je voor te bereiden op de wedstrijden die nog komen gaan of gewoonweg om lekker te roeien!