Welkom

Wanneer de bladeren van de bomen weer oranje kleuren en de temperatuur steeds lager wordt, blijft het hart van de Argonaut nog steeds groen en warm. De allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen van 2016 komt er immers weer aan: de tiende Argo Najaars Slotwedstrijden. Een lustrumeditie! Op zaterdag 12 november 2016 zullen ploegen van verscheidene studentenroeiverenigingen uit geheel Nederland naar Wageningen afreizen om de keerboei te trotseren met als doel de NOOC Najaarsbokaal te winnen. Dit is dus de laatste kans om die andere ploeg nog nét te verslaan en de felbegeerde bokaal binnen te slepen!

De ervaren roeiers (4+, C4+, 2x) zullen tweemaal een achtervolgingsrace van 1000 meter verroeien met een manoeuvre om de keerboei heen. De eerstejaars zullen strijden in een C4+ op een afstand van 500 meter zonder keerboei. Een lustrumveld kan op een lustrumeditie uiteraard niet ontbreken, en daarom kunt u allen meedoen in een mix-2x en de keerboei trotseren over een afstand van wederom 1000 meter.

Als mooie afsluiting van het seizoen wordt er voor alle roeiers een rijke boerenmaaltijd voorbereid, zodat er een flinke bodem wordt gelegd ter voorbereiding op het ANS-lustrumfeest dat deze zaterdagavond plaats zal vinden in ons bootenhuis.

Tot ziens op de 10e Argo Najaars Slotwedstrijden!

Wedstrijdinformatie

Najaarsbokaal

De Argo Najaars Slotwedstrijden zijn onderdeel van de Najaarsbokaal. Dit is een klassement over de volgende vier wedstrijden:

  1. Theta Herfstregatta (zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016) – Eindhoven
  2. Knorrensteijn Memorial Regatta (zaterdag 8 oktober 2016) – Enschede
  3. Asopos Najaarswedstrijden (zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016) – Amstelveen
  4. Argo Najaars Slotwedstrijden (zaterdag 12 november 2016) – Wageningen

Verdere informatie over de najaarsbokaal is te vinden op www.nooc.nl.

Programma

  • 4+, Erv C4+, 2x: de ervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 1000 meter met keerboei starten. Elke ploeg start twee keer.
  • Onervaren C4+: de onervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 500 meter zonder keerboei roeien in een C4+. Elke ploeg start twee keer.
  • Mix-2x: in dit pauzenummer zullen de roeiers en roeisters een achtervolgingsrace van 1000 meter met keerboei starten. Doordat het een pauzenummer betreft starten de roeiers slechts één keer.

De bloktijden van de ANS 2016 zijn hier te bekijken.  Wijzigingen voorbehouden.

Wedstrijdbepalingen

Klik hier om de wedstrijdbepalingen van de Argo Najaars Slotwedstrijden te raadplegen. Informatie over de stuurregels kan hier gevonden worden. (laatste update: 10-11-2016). BELANGIJK: alle stuurlieden, alsook de boegen van de 2x-velden zijn verplicht aanwezig te zijn bij de stuurliedenvergadering. De vergaderingen vinden plaats, een halfuur voor elk blok van blok 1 tot en met 4. de bloktijden zijn te vinden via de link hiernaast.

Loting

De definitieve loting van de Argo Najaars Slotwedstrijden 2016 is hier te vinden

Uitslagen

De uitslagen van de Argo Najaars Slotwedstrijden 2016 zijn hier te vinden.

Klik hier voor de uitslagen van 2015.

Baankaart 1000m
Ervaren nummers (4+, C4+, 2x en Mix-2x)

Baankaart 500m
Onervaren nummers (OnervC4+)

Voorzieningen

Eten

Na een hele dag hard geroeid te hebben is er natuurlijk niets beters denkbaar dan een goede, stevige en groene boerenmaaltijd. Daarnaast is het bezoeken van een feest zonder een goede bodem te hebben aangelegd natuurlijk een slecht idee. Schrijft u zich daarom in om voor de zachte prijs van €3,50 mee te eten op Argo middels onderstaand formulier. Opgeven en afmelden kan tot donderdag 10 november 23:59 uur.

De inschrijvingen voor het eten zijn al gesloten.

Overnachten

In het weekend van 12 november zal het mogelijk zijn te overnachten in Wageningen, zodat u op tijd aan de start van de ANS kunt verschijnen en kunt doorfeesten tot in de late uurtjes. Voor €5,- p.p. zult u worden ondergebracht in een van onze mooie studentenhuizen. Het aantal slaapplekken is echter beperkt dus wees er snel bij.

Inschrijven voor het overnachten kan door te mailen naar najaars@wsr-argo.nl met daarin de volgende gegevens vermeld: naam, aantal personen en hoe laat u verwacht in Wageningen te zijn.

Feest!

Zoals het een echte competitieroeier betaamt sluit u uw wedstrijddag af met een goed roeiersfeest; een avond gevuld met lekkere hits, soepele danspasjes en veel gezelligheid. Neemt men het feest weg van de competitieroeier, dan haalt men het hart eruit. Niets is immers mooier dan hard gaan op het water, om daarna nóg harder te gaan op de kant.

Daarom kan een goed feest na de Argo Najaars Slotwedstrijden 2016 niet ontbreken. Bij deze nodigt de W.S.R. Argo iedere studentenroeier uit voor het ANS-Lustrumfeest dat plaats zal vinden op zaterdagavond 12 november in het bootenhuis van de W.S.R. met het thema “ANS de wereld rond”. Sluit de NOOC Najaarsbokaal af in Wageningen met uw ploeggenoten en vier met ons het tweede lustrum van de ANS!

Wilt u graag doorgaan tot het einde en de hele avond lang een echte speler zijn? Dan is het leggen van een goede bodem essentieel. Vergeet u zich daarom niet in te schrijven voor de ANS-maaltijd en waan uzelf voor even in het idyllische boerenleven. Woont u daarnaast ook nog eens ver van Wageningen en heeft u geen slaapplek? Niet getreurd! Stuur een mail naar najaars@wsr-argo.nl met uw gegevens en wij helpen u verder.

Media

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2016

ANS aftermovie

ANS aftermovie

11 november 2016

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

9 november 2014

Locatie

Het bootenhuis van W.S.R. Argo is gelegen op de Grebbedijk aan de Nederrijn. Vanuit het busstation Wageningen kan deze het snelste worden bereikt door het nemen van bus 80 en uit te stappen bij de halte Westhof. Vervolgens is het nog vijf minuten lopen in de richting van de Gamma, waarna linksaf naar de dijk zal moeten worden afgeslagen. Bij het oplopen van de dijk is het botenhuis meteen rechts gelegen.

Ook is het mogelijk om bus 45 te nemen, waarbij de uitstaphalte Nudenoord is. Wederom zal de weg rechts van de Gamma ingeslagen moeten worden om de Grebbedijk te bereiken.

W.S.R. Argo – Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen
najaars@wsr-argo.nl // ANS commissie
wedstrijdleiding.ans@wsr-argo.nl // Wedstrijdleiding ANS
bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
0317-420700 (Bestuur)
NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo

Pers: De Argo Najaars Slotwedstrijden is een roeievenement in het Wageningse havenkanaal, georganiseerd door W.S.R. Argo, waar vele studenten uit geheel Nederland op af komen. Karakteristiek aan de wedstrijd is de keerboei die de wedstrijd een nieuwe dimensie geeft doordat het niet alleen om hard roeien gaat, maar ook om snel rondmaken om de boei. In combinatie met een mooie herfstzon is het een prachtig schouwspel!
Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met ons bestuur via 0317-420700 of via najaars@wsr-argo.nl.

ANS Commissie

Christa Ooms – Voorzitter
Roos Middelman – Secretaris
Bob Wabeke – Penningmeester
Sam van den Oetelaar – Commissaris Wedstrijd
Ivo van Gerwen – Commissaris Kant
Pierre Verbakel – Commissaris PR

ans-commissie-63