Welkom

Het einde van het jaar is weer in zicht. Langzaam verdwijnt de kleur groen uit het landschap en de Rijn zal zich weer door koud water laten vullen. Op één plek aan dit prachtige water zal de kleur groen nooit verdwijnen. Deze plek is W.S.R. Argo. Hier zal de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017 plaatsvinden, de Argo Najaars Slotwedstrijden.

De Najaarsbokaal wordt afgesloten met een wedstrijd op de W.S.R Argo te Wageningen. De Argo Najaars Slotwedstrijden (ANS) zullen dit jaar voor het eerst verspreid over twee dagen plaatsvinden, op 11 en 12 november 2017. De roeiers kunnen in het Wageningse Havenkanaal voor de laatste keer strijden voor het puntenklassement van de Najaarsbokaal. Hierna vindt de prijsuitreiking van de Najaarsbokaal op W.S.R. Argo plaats. Zowel op zaterdag als zondag zal er een prijsuitreiking plaatsvinden.

Er is dit jaar ruimte voor meer verschillende velden, omdat de ANS over 2 dagen verspreid is. Het is mogelijk om éénmaal een wedstrijd van 500 meter te roeien zonder keerboei in het MixC4+ of C2+ veld. De ervaren roeiers (4+, C4+, 2X, 4*) zullen twee maal een achtervolgingsrace van 1000 meter verroeien met een manoeuvre om de keerboei. De eerstejaars C4+ zullen strijden op een afstand van twee keer 500 meter zonder keerboei.

Op zaterdag kunt u genieten van een rijke boerenmaaltijd waarmee een goede bodem wordt gelegd voor het ANS-feest dat op zaterdagavond plaats zal vinden in het bootenhuis van Argo. De kosten van deze maaltijd bedragen €3.50 per persoon. Toegang tot het ANS-feest is gratis. Ook zal het dit jaar mogelijk zijn om fietsen te huren. Zo kunt u uw roeiers aanmoedigen door mee te fietsen langs het kanaal en is het gemakkelijker om u door Wageningen te verplaatsen.

Tot ziens op de 11e Argo Najaars Slotwedstrijden!

Wedstrijdinformatie

Najaarsbokaal

De Argo Najaars Slotwedstrijden zijn onderdeel van de Najaarsbokaal. Dit is een klassement over de volgende vier wedstrijden:

 1. Theta Herfstregatta (30 september 2017 t/m 1 Oktober 2017) – Eindhoven
 2. Knorrensteijn Memorial Regatta (7 oktober 2017) – Enschede
 3. Asopos Najaarswedstrijden (21 oktober 2017 t/m 22 oktober 2017) – Amstelveen
 4. Traianus Regatta (28 oktober 2017) – Nijmegen
 5. Argo Najaars Slotwedstrijden (11 november 2017 t/m 12 november 2017) – Wageningen

Verdere informatie over de najaarsbokaal is te vinden op http://www.nooc.nl/bokalen/najaarsbokaal

Programma

 • 4+, Erv C4+, 4*, 2x (incl. Mix-2x): de ervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 1000 meter met keerboei starten. Elke ploeg start twee keer.
 • Onervaren C4+: de onervaren roeiers zullen een achtervolgingsrace van 500 meter zonder keerboei roeien in een C4+. Elke ploeg start twee keer.
 • Ook is het dit jaar mogelijk om éénmaal een wedstrijd van 500 meter te roeien zonder keerboei in het MixC4+ of C2+ veld.

De definitieve bloktijden van de ANS 2017 zijn hier te bekijken.

Wedstrijdbepalingen

Klik hier om de wedstrijdbepalingen van de Argo Najaars Slotwedstrijden te raadplegen. Informatie over de stuurregels kan hier gevonden worden. (laatste update: 24-10-2017). BELANGRIJK: alle stuurlieden, alsook de boegen van de 2x-velden zijn verplicht aanwezig te zijn bij de stuurliedenvergadering. ’s Ochtends vindt er 30 minuten voor elke vlottijd een vergadering plaats, de laatste vergadering zal 30 minuten voor het einde van de pauze plaatsvinden.  De vlot- en starttijden zijn te vinden via de link hiernaast.

Loting

Bekijk hier de loting voor zaterdag en hier de loting voor zondag.

Uitslagen

De uitslagen van de Argo Najaars Slotwedstrijden 2016 zijn hier te vinden.

Klik hier voor de uitslagen van 2015.

Baankaart 1000m
Ervaren nummers (4+, C4+, 4*, 2x en Mix-2x)

Baankaart 500m
Onervaren nummers (OnervC4+, MixC4+, C2+)

Voorzieningen

Eten en drinken

Na een hele dag hard geroeid te hebben is er natuurlijk niets beters denkbaar dan een goede, stevige en groene boerenmaaltijd. Daarnaast is het bezoeken van een feest zonder een goede bodem te hebben aangelegd natuurlijk een slecht idee. Schrijft u zich daarom in om voor de zachte prijs van €3,50 mee te eten op Argo middels onderstaand formulier. Opgeven en afmelden kan tot donderdag 9 november 23:59 uur.

De inschrijvingen voor de boerenmaaltijd zijn gesloten.

Ook zal er de hele dag warme koffie en thee klaarstaan en een heerlijke koek om wat energie te krijgen. Wanneer je op de dagen zelf enorme trek krijgt zijn er ook soep, een tosti en belegde broodjes te verkrijgen.

Voor deze versnaperingen zijn munten nodig. Deze zijn te verkrijgen in de grote hal.

Fietsverhuur

Het zal dit jaar mogelijk zijn om fietsen te huren.

 • Fietsen huren kan per startblok en per dag.
 • Per startblok zal het 2,60 euro kosten: oftewel 2 muntjes
 • Per dag zal het 7,80 euro kosten: oftewel 6 muntjes
 • Voor het lenen van een fiets wordt een borg gevraagd.
 • Fietsen dienen voor het einde van het nieuwe startblok (huur per blok) of uiterlijk voor 17:00 aan het einde van de dag teruggebracht te worden. Wanneer de fietsen te laat worden ingeleverd, zijn wij genoodzaakt een boete in rekening te brengen.

Let op: er kan alleen gepind worden!

Overnachten

Alle beschikbare bedjes zijn gevuld. Onze excuses voor het ongemak.

Parkeerplaatsen

De roeiers onder ons die met de auto naar Wageningen komen, kunnen hun voertuig kwijt op de parkeerplaatsen bij de volgende bedrijven:

 • Groenestein Beheersoftware – Nudepark 91, 6702 DZ Wageningen
 • Propress – Nudepark 144, 6702 DX Wageningen
 • Dena Textile Productions – Nudepark 142, 6702 DX Wageningen

Parkeren bij de Gamma is NIET toegestaan.

Feest

Zoals het een echte competitieroeier betaamt sluit u uw wedstrijddag af met een goed roeiersfeest; een avond gevuld met lekkere hits, soepele danspasjes en veel gezelligheid. Neemt men het feest weg van de competitieroeier, dan haalt men het hart eruit. Niets is immers mooier dan hard gaan op het water, om daarna nóg harder te gaan op de kant.

Daarom kan een goed feest na de Argo Najaars Slotwedstrijden 2017 niet ontbreken. Bij deze nodigt de W.S.R. Argo iedere studentenroeier uit voor het ANS-Feest dat plaats zal vinden op zaterdagavond 11 november in het bootenhuis van de W.S.R. Sluit de Najaarsbokaal af in Wageningen met uw ploeggenoten en vier met ons het einde van de Najaarsbokaal 2017.

Wilt u graag doorgaan tot het einde en de hele avond lang een echte speler zijn? Dan is het leggen van een goede bodem essentieel. Vergeet u zich daarom niet in te schrijven voor de ANS-maaltijd en waan uzelf voor even in het idyllische boerenleven. Woont u daarnaast ook nog eens ver van Wageningen en heeft u geen slaapplek? Niet getreurd! Stuur een mail naar najaars@wsr-argo.nl met uw gegevens en wij helpen u verder.

Sponsoren

Media

ANS 2017 (Zondag)

ANS 2017 (Zondag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag)

ANS 2017 (Zaterdag)

20 november 2017

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

ANS 2017 (Zaterdag) – 2

15 november 2017

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

12 november 2016

ANS aftermovie

ANS aftermovie

11 november 2016

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

Argo Najaars Slotwedstrijden (kanaal)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

Argo Najaars Slotwedstrijden (sfeer)

8 november 2015

Argo Najaars Slotwedstrijden

Argo Najaars Slotwedstrijden

9 november 2014

Locatie

Het bootenhuis van W.S.R. Argo is gelegen op de Grebbedijk aan de Nederrijn. Vanuit het busstation Wageningen kan deze het snelste worden bereikt door het nemen van bus 80 en uit te stappen bij de halte Westhof. Vervolgens is het nog vijf minuten lopen in de richting van de Gamma, waarna linksaf naar de dijk zal moeten worden afgeslagen. Bij het oplopen van de dijk is het botenhuis meteen rechts gelegen.

Ook is het mogelijk om bus 45 te nemen, waarbij de uitstaphalte Nudenoord is. Wederom zal de weg rechts van de Gamma ingeslagen moeten worden om de Grebbedijk te bereiken.

W.S.R. Argo – Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen

Contact

W.S.R. Argo

Grebbedijk 59, 6702PB, Wageningen
najaars@wsr-argo.nl // ANS commissie
wedstrijdleiding.ans@wsr-argo.nl // Wedstrijdleiding ANS
bestuur@wsr-argo.nl // Bestuur
0317-420700 (Bestuur)
NL29INGB0681075686 t.n.v. W.S.R. Argo

Pers: De Argo Najaars Slotwedstrijden is een roeievenement in het Wageningse havenkanaal, georganiseerd door W.S.R. Argo, waar vele studenten uit geheel Nederland op af komen. Karakteristiek aan de wedstrijd is de keerboei die de wedstrijd een nieuwe dimensie geeft doordat het niet alleen om hard roeien gaat, maar ook om snel rondmaken om de boei. In combinatie met een mooie herfstzon is het een prachtig schouwspel!
Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met ons bestuur via 0317-420700 of via najaars@wsr-argo.nl.

ANS Commissie

Kyra Jansing – Voorzitter
Aranka Windmeijer – Secretaris
Jaap van der Kolk – Penningmeester
Joren Satter – Commissaris Wedstrijd
Patty Vurens – Commissaris Kant
Douwe Jense – Commissaris PR